Parasol en paraplu reinigen

Je stopt hem niet in de wasmachine, maar hoe maak je dan je parasol of paraplu schoon? Er zijn meerdere gebruiksvoorwerpen waar men niet of amper over nadenkt hoe dit schoongemaakt moet worden.  Een parasol wordt gebruikt als scherm tegen de zon en een paraplu als scherm tegen de regen en vangt en passant zand en ander straatvuil op. Vaak wordt een paraplu na gebruik zelfs vochtig of doornat ingeklapt en weggezet voor de volgende keer en soms gebeurt het zelfs dat een parasol niet ingeklapt wordt en een zomerse regenbui opvangt en om nu een parasol nat in te klappen is niet aan te raden. Er kan schimmel ontstaan; zo af en toe zie je van die donkere spikkels op parasols en dan zijn ze toch echt aan vervanging toe. Je koopt makkelijker een nieuwe paraplu dan een nieuwe parasol, deze laatste is net een tikkeltje duurder in de aanschaf. Een parasoldoek is meestal geïmpregneerd. Het volstaat dus om na gebruik met een zachte borstel het doek schoon te maken voor deze ingeklapt wordt. Als je teveel je best doet om het goed schoon te maken kan dat averechts werken en kun je de beschermlaag eraf schrobben.

Er zijn speciale parasol onderhoudsmiddelen, deze zorgen voor de juiste reiniging en bescherming. Ook kan een milde groene zeep gebruikt worden, maar in geen geval met bleekmiddelen of allesreiniger aan de slag gaan. Deze kunnen verkleuring of beschadiging aan het doek geven. In het geval je liever zeep gebruikt, kun je het parasoldoek natmaken en inwrijven met een zeepoplossing. Daarna met een tuinslang het parasoldoek schoonspuiten en aan de lucht laten opdrogen voordat de parasol ingeklapt wordt. Bij het schoonmaken van een parasol gaat het niet alleen om het doek, ook het frame dient zo nu en dan schoongemaakt te worden. Er zijn diverse materialen zoals een aluminium of een houten frame en deze kun je dan ook met de juiste schoonmaakmiddelen behandelen. Aluminium is het meest makkelijk in onderhoud omdat het niet roest, dus dit kan met een mild reinigingsmiddel en water schoongemaakt worden. Een houten frame kan net zo behandeld worden, al is hout een natuurproduct en dus aan kleurverschil onderhevig. Om het hout extra goed te verzorgen kan dit met een zachte doek ingewreven worden met was of een meubel beschermmiddel. En als je dan toch bezig bent in de tuin kun je net zo goed even die groene aanslag aanpakken. Heel vaak gebruikt men de hogedrukspuit om dat ontsierende groen op de tegels te bestrijden, en dat helpt vaak ook wel maar levert een hoge waterrekening op. Er zijn nog meer goede natuurlijke middelen zoals een plantenspuit vullen met azijn en het op de tegels spuiten of het water gebruiken waar aardappelen in gekookt zijn. Dit water bevat zetmeel en dat is een goede algenbestrijder. Het voordeel van dit natuurlijke middel is dat het de bodem niet beïnvloedt; ook heel handig als je kruiden of groenten in de tuin hebt staan waarbij je van plan bent om deze te gaan eten. Je kunt chemische onkruidverdelgers gebruiken maar dat beïnvloedt wel de vruchtbaarheid van de bodem. Tenslotte: zure regen bevat geen zuur zoals azijn; zure regen bevat allerlei stoffen zoals zwaveldioxide, ammoniak, stikstofoxiden en vluchtige organische stoffen, en azijn is een levensmiddel dat ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Doordat zure regen zoveel schadelijke stoffen bevat is het aan te raden om zo af en toe even het doek schoon te maken door het te reinigen met groene zeep en water en het aan de lucht te laten drogen, maar de meeste paraplu’s hebben een korte levensduur aangezien de beschikbare plek hiervoor in bijvoorbeeld restaurants of in je werkomgeving slechts een paraplubak is waar dichtgeklapte paraplu’s in kunnen en dat terwijl zo’n paraplu net dienst gedaan had in de regen. Onnodig om te vermelden dat als een natte, dichtgevouwen paraplu lang ligt “het weer” er dan in komt, van die donkere spikkeltjes, ook wel schimmel genoemd. Een paraplu heeft dan ook niet het eeuwige leven en voor fashionista’s is een matching  paraplu bij de juiste outfit waarschijnlijk nog wel belangrijker dan de levensduur van een paraplu.

Bespaartips bij het schoonmaakritueel

De meeste mensen ontwikkelen hun eigen rituelen. Zo maken de meeste mensen op dezelfde manier schoon en dat vaak jarenlang. Het is best leuk om er eens wat variatie in te gooien; zo hoef je niet op de standaard manier allerlei klusjes af te werken. Je kunt tijd, geld, schoonmaakartikelen en water besparen! Er zijn diverse sites te vinden waar je zelf je zeep of schoonmaakartikelen kunt maken, typ het schoonmaakartikel in wat je wilt maken en je zult verbaasd zijn over wat er allemaal heel goed zelf te maken is. Doe-het-zelf tips genoeg op internet, maar je moet er wel wat tijd voor vrijmaken. Als je dat niet wilt kun je heel goed tijd, geld en water besparen door op een snellere manier door jouw huis te werken. Vul een plantenspuit met water en allesreiniger en sproei snel op het object wat je schoon wilt maken. Doekje eroverheen halen en op naar het volgende object. Als je klaar bent zet je gewoon de plantenspuit mét het restant weg voor de volgende keer. Dus geen overbodig sop maken in een emmer en deze daarna moeten leeggooien, neem gewoon een plantenspuit!
Verder kun je heel goed schoonmaken met goedkope schoonmaakmiddelen zoals azijn en soda en het is beter voor het milieu dan chemische schoonmaakmiddelen. Draai een was of een afwas alleen als de machine vol is, dat bespaart water + wasmiddel. Koop daarnaast de schoonmaakspullen alleen als ze in de reclame zijn of maak ze zelf. Het ouderwetse doosje lucifers wat vroeger in het toilet stond kun je nog steeds goed gebruiken tegen ongewenste luchtjes; het is goedkoper én beter voor het milieu dan een spuitbus met luchtverfrisser. Denk goed na wat je zelf kan in plaats van het door een machine te laten doen. Het is leuk om die keukenmachine of ingewikkelde mixer te gebruiken om appeltaartdeeg te maken of pannenkoekenbeslag, maar dat kun je net zo goed met de hand maken. Het scheelt weer tijd om zo’n machine uit elkaar te halen om schoon te maken en energie. Het elektrische mes is ook vaak overbodig; een goed snijmes kun je prima met de hand bedienen en zo af en toe een kleine afwas met de hand afwassen in plaats van in de machine te draaien kan ook al veel water + energie schelen. Verder wordt er nog teveel weggegooid wat heel goed hergebruikt kan worden. Als een recept om een halve citroen of limoen vraagt, kun je de andere helft gebruiken om schoon te maken of om de magnetron goed te reinigen. Ook het hergebruik van oude kleding om deze als poetsdoek in te zetten werpt zijn vruchten af. Hoe vaak gooit men wel niet onnadenkend een oud t-shirt weg. Ook zijn oude shirts ideaal voor in de vakantiekoffer: je draagt het shirt een dag en gebruikt het daarna in het vakantieappartementje als vaatdoek / poetsdoek / duizenddingendoekje. Je kunt het achterlaten op je vakantieadres en op deze manier ruimte genereren voor souvenirs of nieuwe shirtjes / slippers / schoenen / opblaaskangoeroe. Om op deze manier met recycling bezig te zijn wordt het nog een sport om zoveel mogelijk te besparen en anders te doen.

Fris in het trappenhuis

Voor alles geldt: als je er niet mee te maken hebt denk je er niet aan. Als je nog niet eerder in een flat gewoond hebt, of niet eerder in een groot kantoorgebouw met trappen gewerkt hebt, zul je er niet over nagedacht hebben dat het trappenhuis ook eens schoongemaakt dient te worden. Juist in een trappenhuis waar zoveel loopverkeer is, kan er makkelijk opgehoopt vuil ontstaan; immers, alles wat er buiten aan je schoenen kleeft loop je het trappenhuis in. Verdeeld over elke traptrede bespeur je de losse aarde, het vers gemaaide gras, de restanten van uitwerpselen, dode vliegjes en ja, ook rozenblaadjes. Alles wat op de grond ligt kan aan je schoenen kleven en dus blijven steken op elke trede. Toch ruiken de meeste trappenhuizen lekker fris omdat er regelmatig schoongemaakt, vuil en spinrag weggehaald en gedweild wordt. Traptreden, muren, leuningen, alles wat regelmatig gebruikt wordt. Het is het soort van onzichtbare schoonmaakwerk: je mist het pas als het niet meer gebeurt. Facilitaire Diensten Weesp heeft ruime ervaring met het schoonmaken van trappenhuizen. Mocht het trappenhuis op uw werkplek minder fris ogen en ruiken, of bent u conciërge of beheerder van een flatgebouw en niet zo tevreden over de huidige schoonmaak in het trappenhuis, dan kunt u ons altijd benaderen voor een vrijblijvende offerte.

Koffie & sigaretten

Up in smoke, that’s where my money goes… Het is een regel van een bekend liedje. Pakjes sigaretten zijn kostbare genotmiddelen maar hoe duur het ook wordt, de meeste mensen die echt verslaafd zijn betalen grif de hoge vraagprijs ervoor. Het opsteken van een sigaret gebeurt vaak al meteen na het opstaan. Vergezeld van een kop koffie dampen de rokers er lustig op los. Het nadeel van roken is dat de nicotine van de sigaretten zich langzaam overal manifesteert als een grauwe bruine laag. Een roker dient dan ook veel vaker zijn plafond te witten dan een niet-roker. Niet alleen het plafond is verzekerd van aanslag, ook op andere plekken zoals deuren, keukenkastjes en andere oppervlaktes ontstaat langzaam maar zeker een bruine laag. Je kunt dit niet tegengaan, de enige remedie is zo vaak mogelijk alles luchten & reinigen in huis. De meeste rokers zien wel degelijk de nadelen van het in huis roken en steken de sigaretten dan ook meestal op hun balkon of in de tuin op. Alleen die asbakken hè… iedereen die een feestje heeft georganiseerd en de asbakken na het feest een nacht buiten heeft laten staan is blij dat deze niet binnen stonden, maar als het geregend heeft is het ook geen feest om dit naderhand schoon te moeten maken. Open glazen asbakken reinig je het meest makkelijk: alles eruit halen en in een sopje met afwasmiddel, maar de gesloten asbakken dien je op allerlei mogelijke manieren te demonteren en dan nog ruik je vaak na het schoonmaken een kenmerkende vieze geur. Zoals sommigen een vers aangestoken sigaret lekker vinden ruiken -zeker degenen die net gestopt zijn- zo kunnen sommigen totaal niet tegen de lucht van oude vieze asbakken.
Als je jezelf en je omgeving een groot plezier wilt doen, kun je de eerste regel van dit stukje nog eens lezen en dan besluiten dat er een andere frissere manier is om je geld te gebruiken. Je kunt het beter niet laten verdampen in de atmosfeer maar bijvoorbeeld gebruiken om je huis eens lekker op te frissen. Wees de baas over deze verslavende gewoontes en gebruik het geld wat je uitspaart aan sigaretten voor een schilder en een schoonmaker en je zult zien dat je sneller dan verwacht weer een heerlijk schone omgeving hebt.

De kater komt later!

Het wordt weer tijd voor evenementen! Het weer knapt op en daar knappen we zelf ook zo lekker van op en dus gaan vele mensen allerlei feesten en partijen plannen. Wie wat doet is bij de evenementen commissie al snel duidelijk: de een regelt de drankjes, de ander de hapjes en een derde zorgt ervoor dat er vermaak is in de vorm van een artiest, dj of ander geluid. Het klinkt gek maar het gebeurt niet vaak dat mensen zich spontaan opgeven om na een feest de boel op te ruimen en schoon te maken. Daar komen wij dan om de hoek kijken. Niet alleen kijken hoor, we kunnen ervoor zorgen dat alles -wat je wilt- geruisloos verdwijnt en als we met de ruimte klaar zijn zal het lijken of er daarvoor geen feest is geweest. Als je een offerte opvraagt waarbij je uitlegt wat de bedoeling is dan kunnen wij doen waar we goed in zijn: een ruimte zo schoon en mooi mogelijk maken. We bieden ook allerlei extra services zoals vloeren in de was zetten, glazen wassen en houtreiniging, dus de ruimte kan er nog beter uitzien als voor het feest. Jij vraagt, wij doen. Dan kun je na het feest nog even uitslapen en rustig bijkomen.

Wel de lusten, niet de lasten

“Oh leuk, krijgen we een puppy?”
Twee smekende ogen kijken je aan en voor je het weet heb je “ja” gezegd tegen zo’n vertederend knuffelig huisdier. Een leuke hond wordt toegevoegd aan het drukke huishouden en de nieuwe huisgenoot krijgt aardig wat lichaamsbeweging door alle vrijwilligers in het gezin die de hond willen uitlaten. Het voordeel is dat je zelf ook wat meer in beweging komt en ach, al met al was het een goede beslissing geweest om zo’n trouwe viervoeter in huis te nemen. En toch… al snel merk je dat het uitlaten niet het enige is waar het beestje behoefte aan heeft. Tussendoor lekker in huis spelen, beetje rollebollen, aaien en voor je het weet zit het bankstel en de vloer onder de hondenharen. Lastig. Het stofzuigen is in het begin nog niet zo erg totdat je merkt dat het leven op deze manier wel heel erg gevuld wordt. De hond wil aandacht van vroeg tot laat, de hond wil eten en drinken, de hond wil uitgelaten worden en zo af en toe een tochtje naar de dierenarts is ook een noodzakelijk iets. Tel daarbij alle huishoudelijke taken op en een mens is eigenlijk alleen maar bezig om schoon te maken en op te ruimen. Facilitaire Diensten Weesp kan voor een lastenverlichting zorgen door je een aantal taken uit handen te nemen zoals glasbewassing: tel eens alle ramen in een huis op en merk hoeveel tijd je aan het reinigen daarvan kwijt bent….binnen en dan ook nog buiten, interieurreiniging, tapijtreiniging en meer. Vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan via de mail op info@fdweesp.nl en laat je ontzorgen.

Zie jij het leven door een roze bril?

Degene die een roze bril draagt, bekijkt het leven rooskleurig. Er is altijd wel ergens een gelegenheid waar je je roze bril kunt opzetten. Het is geen enkele moeite om je kijkglazen thuis even schoon te maken maar als je onderweg niet helder meer ziet dan kun je dat vrij eenvoudig oplossen. Niet iedereen loopt met brillenpoetsdoekjes op zak, tenzij je iemand bij je hebt met een hutkoffertas of zo’n “Douwe Dabbert” knapzak waar op dat moment net iets uit komt waar je behoefte aan hebt. Als je onderweg ineens niet meer zo scherp ziet dan kun je het beste een toilet in gaan en je bril met lauwwarm water en een beetje vloeibare zeep reinigen. Daarna met een schone doek droogwrijven, maar je kunt je bril ook aan je t-shirt of spijkerbroek drogen. Ben je ergens waar je toegang tot de keuken hebt, dan is het helemaal een feest om je roze glazen te reinigen met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Het is beter om geen heet water te gebruiken aangezien een bril uit een paar laagjes bestaat en anders zou kunnen gaan barsten in verband met een snelle temperatuurwisseling. Niet alleen de brillenglazen dienen weer een helder zicht te geven, ook het montuur moet af en toe even goed schoongemaakt worden, dat staat direct in contact met je gezichtshuid en vooral bij de neusvleugels kunnen zich bacteriën ophopen. Het is daarom ook niet raadzaam om een zonnebril van een ander op te zetten. Een tip voor als je bij de opticien een nieuw exemplaar gaat uitzoeken: doe dat liever ’s ochtends heel vroeg zodat je de eerste klant bent die het montuur opzet. Als je een goede opticiën hebt, dan zorgt deze ervoor dat aan het eind van de dag de monturen om te passen schoongemaakt worden. Mocht je hier aan twijfelen dan kun je het beste nadat je een paar brillen gepast hebt vragen om een alcoholdoekje om je gezicht te deppen of je eigen gezichtsreinigingsdoekjes gebruiken. Of je bril nu bruin, groen, donkergrijs of roze is, een schone bril en een beetje licht zorgen voor een vrij helder zicht.

Kersenvlekken en andere fruithapjes

Heerlijk al dat verse zomerfruit zoals aardbeien, blauwe bessen en kersen. De felle kleur alleen al nodigt uit tot eten. Het sap springt er vaak uit, maar dat komt dan net terecht op plaatsen waar het niet gewenst is. Als je witte t-shirt vol kersenvlekken zit dan is in de meeste huishoudens de fles bleekwater wel in de buurt, maar wat nu als er precies een paar kersenvlekken op je mooie zalmkleurige blouse of je mintgroene overhemd zitten? Er zijn mensen die in verband met de lastige fruitvlekken dan maar geen fruit meer eten als ze hun goeie goed aan hebben en dat is zonde van al dat lekkers. Natuurlijk bestaan er servetten maar mocht er onverhoopt wat fruitsap op je kleding komen dan kun je het makkelijk verwijderen met een beetje azijn of citroensap. De vlek uitwassen met een beetje lauw water en daarna behandelen met ammonia kan ook. Mocht de vlek er al eventjes in zitten -de meeste kinderen hebben dit niet in de gaten en spelen lekker door- dan kun je het kledingstuk een paar uur in de karnemelk of melk leggen met wat citroensap er door heen. De melk/karnemelk vervaagt de roodheid en daarna kun je het uitspoelen met water en in de wasmachine doen en behandelen zoals gewoonlijk. Grootmoeders wisten precies wat ze deden en het is zonde als die kennis niet doorgegeven wordt. Zo spoelden ze voorheen ook vaak fruitvlekken met jonge jenever. Als je niks anders in huis hebt… 😊 Natuurlijk zijn er allerlei chemische middeltjes te bedenken voor elke vlek, maar om een vlek op een zo natuurlijk mogelijke manier en goed eruit te krijgen is steeds vaker gewenst. Mensen worden zich steeds meer bewust van al het chemische geweld wat we onze natuur aan doen en grijpen toch weer terug op eerder gebruikte en beproefde methodes. Een fruitvlek insmeren met zeep is trouwens niet zo’n goed idee. Het hangt van de samenstelling van de zeep af, maar het zou weleens een blauwachtige kring kunnen geven rondom de vlek. Wat je ook doet, geen situatie, geen stof en geen vlek is hetzelfde en soms is het een kwestie van uitproberen. Mocht je fruit- of andere vlekken op je tapijt hebben gemaakt, dan kun je het beste een professionele tapijtreiniging laten uitvoeren. Een mailtje of telefoontje naar ons is voldoende, wij lossen dit graag voor je op.

Denigrerend in de dienstverlening

Als alle omstandigheden perfect zijn werk je het lekkerste. Het ligt er natuurlijk aan wat voor werk je doet, maar dit geldt voor vele banen. Als je naar de fysiek zware banen bekijkt, dan is het verwonderlijk dat sommige mensen op bijvoorbeeld werk in de dienstverlening neerkijken. Kamermeisjes in een hotel dienen erg snel te werken en dan moet het ook nog goed schoon zijn. Schoonmakers bij bijvoorbeeld scholen en kantoren dienen hygiënisch en goed schoon te maken maar kunnen daar ook niet dagen over doen. Mensen die thuis vaak zelf de boel reinigen weten dat het zwaar werk is, als je bijvoorbeeld op een dag alle bedden wil gaan verschonen, beddengoed en kleding wassen, drogen en strijken, stofzuigen, dweilen, meubels nat afnemen en alle sanitair reinigen. En dan zijn er nog overal de richels en randjes, de keuken, vensterbanken en de ramen om te lappen en vergeet alle andere bijkomende klussen niet zoals de slaapkamers/zolder/tuin etc. Het blijkt helaas steeds vaker dat mensen deze zware beroepen te licht beoordelen. Een schoonmaker is niet alleen aan het schoonmaken, hij of zij dient ook na te denken over de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden en een goede voorbereiding te treffen, evenals deze dienstverlening zo flexibel mogelijk uit te voeren naar tevredenheid van de klant. De juiste voorbereiding zorgt ervoor dat je de klus op een zo efficiënt mogelijke manier kunt klaren. Er wordt zeker onderscheid gemaakt in beroepen. Dat is best vreemd aangezien iedereen zijn of haar steentje bijdraagt in de maatschappij, of je nu een dokter, advocaat, glazenwasser, prinses, kamermeisje, serveerster, vuilnisman, kantoormedewerker, kapper, vrachtwagenchauffeur of kassière bent. De kassière en de prinses laten bij de tandarts hun kiezen vullen en de tandarts en de kassière en de prinses gaan naar de kapper, de kapper wacht op een leverantie door de vrachtwagenchauffeur en de chauffeur heeft soms de expertise van de advocaat nodig, die op zijn beurt weer de boodschappen op de band zet bij de kassière. Het leven is geen sprookje maar je kunt het wel sprookjesachtig maken. We hebben elkaar allemaal nodig in het leven, ook al denken sommigen daar misschien anders over.
Net zoals het in een bedrijf een goede zaak is om mensen te rouleren, eens andere werkzaamheden te laten doen dan ze gewend zijn -mits het werk het toelaat- is het ook aan te bevelen om eens een dagje mee te lopen met bijvoorbeeld een schoonmaker of een ander beroep in de dienstverlening. Om van dichtbij mee te maken hoeveel werk er in korte tijd verricht wordt, hoe snel en efficiënt er schoongemaakt wordt en het vertrouwen dat de schoonmaker geniet door middel van de sleutel van het pand dat hij of zij in het bezit heeft en de geheimhoudingsplicht van de dingen die hij of zij in het bedrijf ziet of meemaakt. Vele schoonmakers werken ook in de avonduren, net op die momenten waarop je zelf met je gezin aan het avondeten zit of languit voor de tv ligt. Gelukkig zijn er vele mensen die zich hiervan bewust zijn en kunnen ze oprechte waardering opbrengen voor de harde werkers. De tijd is voorbij dat mensen opkeken tegen bepaalde beroepen zoals een chirurg, maar neerkijken op beroepen is ook nergens voor nodig. Assepoester kan een prinses worden maar zelfs de moderne prinsessen maken hun huis schoon: met recht een schone jonkvrouw. Zo lang men elkaar en elkaars werkzaamheden respecteert werkt dat een stuk fijner voor iedereen.

De tijdvretende nieuwe tijd

Appen

Er zijn van die momenten dat je snel je hele huis schoongemaakt wilt hebben. Vol goede moed en met alle schoonmaaktips in het hoofd begin je aan de klus. Je hebt van te voren alle schoonmaakartikelen ingekocht, van nieuwe moppen en dweilen tot aan schoonmaakazijn en allesreiniger, je hebt een opwekkende kop koffie naar binnen geslagen en je zet een opwekkend muziekje op en de komende uren ben je lekker bezig. Eerst alles grondig stofzuigen en daarna het sopwerk. Net als je op de maat van de muziek de dweildans doet (een speciale vorm van lichaamsbeweging waarbij men met een stok met lappen stof en een geurig goedje over de vloer heen en weer gaat) bemerk je een “pling” die niet geheel op de maat van de muziek te horen is. Je negeert het geluid, gaat verder met je dans en ja hoor, daar is het weer: “pling”! Ditmaal klinkt de pling iets indringender, net of je er iets mee moet. Je bemerkt dat het een appje is en je stuurt een snelle app terug dat je nu aan het schoonmaken bent en er later op terugkomt. Net als je de stok weer ter hand hebt genomen klinkt er: “pling”. Nieuwsgierig als je bent kijk je toch even naar het antwoord en ja hoor, het is maar goed dat je even keek want de “appster” komt even gezellig een bakkie koffie halen, want, je bent immers thuis. “Ja, ho”, app je terug, “ik moet nog zoveel doen, ik heb geen tijd voor koffie”. Verwoed ga je verder met boenen maar het lijkt meer op het schuren van de keukenvloer. Goh, wat kan een beetje appen je een adrenalinestoot geven! De volgende “pling” is al onderweg. Je laat het gaan, anders komt die vloer nooit af. Maar na driemaal “plingen” wil je gewoon weten wat er is. Je leest de berichten en merkt dat het appen wat je eerder deed totaal geen indruk gemaakt heeft. Sterker nog, de appster komt langs en neemt iets lekkers en een andere vriendin mee. Terug appen heeft geen zin en de paniek slaat toe. Je staat daar nu wel zo lekker de keuken te dweilen maar in de woonkamer is het een rotzooi van jewelste. Je besluit om snel op te gaan ruimen en laat de emmer sop voor wat het is. De stapel tijdschriften van tafel af en hee, kijk eens aan: kringen op tafel! Je had gisterenavond nog zo gevraagd of ze een onderzetter wilden gebruiken maar zowel kind als echtgenoot “vergaten” het. Goed, dan eerst maar even de kringen weghalen en je rent naar de keuken voor een microvezeldoekje. Snel even een vlekje wegwerken en in jouw haast om ook nog even de eettafel af te nemen stap je in de emmer sop die er nog stond. Je schrikt en gooit pardoes de emmer om. Nu moet je wel gedwongen dweilen. De vloer is nu natuurlijk kleddernat en dat levert extra werk op maar uiteindelijk ziet het er weer goed uit. Het is nog wel nat ja. In plaats van “pling” hoort je nu “tring” en je opent de deur. Daar staat de “appster” met een vriendin en ze heeft gevulde koeken voor de koffie meegebracht. Oh ja, koffie, die moet nog even gezet worden. Het gezelschap stapt door de nattigheid de huiskamer in en ploft op de bank. Ze beginnen vast aan de gevulde koeken terwijl jij verwoede pogingen doet om de koffiebus bij te vullen en daarna het koffiefilter. Uiteindelijk breng je de dampende koppen koffie naar binnen. Drie uur later, waarbij je een paar keer gezegd hebt dat je nu toch echt verder aan de slag wilt, stappen de dames op. Je ruimt de koffiemokken op, ziet de voetstappenafdruk op de keukenvloer en bemerkt een paar kringen op tafel. Hee, dat is een bekend gezicht, daar had je eerder al dat microvezeldoekje voor gebruikt. Net als je de tafel schoon hebt zie je de kruimels van de gevulde koeken liggen. En ja, je had al gestofzuigd… Er zit niks anders op dan wederom de stofzuiger te pakken. En net als je weer een emmer sop gereed hebt staan hoor je “pling”…
Ook zo toe aan een beetje tijd voor jezelf? Je weet ons te vinden. Appen mag ook. 😉

Recente berichten

Parasol en paraplu reinigen

Je stopt hem niet in de wasmachine, maar hoe maak je dan je parasol of paraplu schoon? Er zijn meerdere gebruiksvoorwerpen waar men niet of amper over nadenkt hoe dit schoongemaakt moet worden.  Een parasol wordt gebruikt als scherm tegen de zon en een paraplu als scherm tegen de regen en vangt en passant zand […]

Bespaartips bij het schoonmaakritueel

De meeste mensen ontwikkelen hun eigen rituelen. Zo maken de meeste mensen op dezelfde manier schoon en dat vaak jarenlang. Het is best leuk om er eens wat variatie in te gooien; zo hoef je niet op de standaard manier allerlei klusjes af te werken. Je kunt tijd, geld, schoonmaakartikelen en water besparen! Er zijn […]

Fris in het trappenhuis

Voor alles geldt: als je er niet mee te maken hebt denk je er niet aan. Als je nog niet eerder in een flat gewoond hebt, of niet eerder in een groot kantoorgebouw met trappen gewerkt hebt, zul je er niet over nagedacht hebben dat het trappenhuis ook eens schoongemaakt dient te worden. Juist in […]

Koffie & sigaretten

Up in smoke, that’s where my money goes… Het is een regel van een bekend liedje. Pakjes sigaretten zijn kostbare genotmiddelen maar hoe duur het ook wordt, de meeste mensen die echt verslaafd zijn betalen grif de hoge vraagprijs ervoor. Het opsteken van een sigaret gebeurt vaak al meteen na het opstaan. Vergezeld van een […]

De kater komt later!

Het wordt weer tijd voor evenementen! Het weer knapt op en daar knappen we zelf ook zo lekker van op en dus gaan vele mensen allerlei feesten en partijen plannen. Wie wat doet is bij de evenementen commissie al snel duidelijk: de een regelt de drankjes, de ander de hapjes en een derde zorgt ervoor […]