Talenten ontwikkelen en inzetten

talenten

Elk mens heeft meerdere talenten. Soms zijn het zaken waar je je niet eens van bewust bent. Als je met andere mensen praat dan kom je er vaak achter waarom jij precies deze vaardigheden hebt. Ieder mens bewondert iets van een ander. Soms is het een vermogen om goed te kunnen luisteren en soms is het meteen iets willen aanpakken op het moment dat er een idee ontstaat. Vaak ook is het iets waarvan je denkt dat iedereen dat kan, maar dan blijkt ineens toch dat je een uniek talent hebt. Talenten kunnen meerdere uitingen hebben. Er is vaak niet alleen een aanleg om een taal goed te kunnen leren, een schilder- of een aangeboren schrijftalent. De diverse talenten in elk mens komen soms onverwacht bovendrijven. Het organisatorisch talent als er een noodsituatie ontstaat, een talent uit nood geboren als je ontdekt dat je op dat moment de enige persoon bent die kan koken of onontdekt zangtalent tijdens de karaoke in een vakantieoord. Of iets nu echt een talent is of een vaardigheid maakt niet uit. Zodra je het goed kunt gebruiken heb je er plezier van.
De kunst is juist ook om in een bedrijf mensen met verschillende talenten bij elkaar te zetten zodat er op allerlei disciplines ingespeeld kan worden. Er zijn mensen die het heerlijk vinden om op het werk te komen en te weten waar ze precies aan toe zijn die dag, maar er zijn ook mensen die het fijn vinden om binnen het bedrijf continu allerlei aparte situaties af te handelen, en er zijn mensen die het liefst zoveel mogelijk buiten de deur werken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het voornaamste is dat je plezier in je werk hebt en de handige vaardigheden komen vanzelf. Zoals de vaardigheid om deze marmeren vloer te kristalliseren om ervoor te zorgen dat deze weer stralend wordt. Onze specialisten staan voor u klaar om uw vloer op te knappen.

FDW wenst je een mooie Valentijnsdag

Valentijnsdag

Het woord “schoon” kent vele synoniemen. Zo is daar fraai, helder, keurig, proper, verzorgd, rein en mooi. Het zou een beetje vreemd klinken als we je een schone Valentijnsdag wensen. Net alsof je het beddengoed nog moet verschonen. Valentijnsdag is inmiddels grotendeels ingeburgerd. Dat zie je vooral bij de winkeliers. Het kan je niet ontgaan zijn dat er begin februari weer een rode wolk van hartjes in de etalages van de bonbonshops en de bloemenwinkels hangt. De datum 14 februari is vooral geliefd bij meisjes en vrouwen en om de een of andere vreemde reden minder bij de heren. Dat kan te maken hebben met het verwachtingspatroon van wie nu precies de portemonnee dient te trekken…. Op Wikipedia is precies te lezen hoe deze dag ontstaan is. Valentijnsdag is de dag der geliefden. Op die dag doe je iets extra’s voor degene waar je je leven mee deelt of wil gaan delen. Dat kan een lief kaartje zijn, een traktatie of een mooie plant of boeket bloemen. Vanuit het commerciële oogpunt gezien dus interessant. Heel wat winkels bevorderen hun verkoop door handig in te spelen op dit soort dagen. De duurste cadeaus worden verkocht “omdat het Valentijnsdag is”. Dan ontgaat je toch wel een beetje de juiste betekenis van die dag. Houden van kan ook zonder geld. Een gevoel is niet in geld uit te drukken. Een zelfgemaakt presentje of extra hulp bij een klus of in het huishouden doet meer dan een emotieloos cadeau zoals een boekenbon of bon voor een parfumerie. Facilitaire Diensten Weesp hoopt dat er op Valentijnsdag vele mensen blij worden gemaakt met een paar extra handjes hulp bij het schoonmaken in huis of bij andere lastige huishoudelijke klussen door zijn of haar geliefde. Mocht je inspiratie zoeken dan kun je deze blogpagina doorlezen maar vaak helpt het al om voor je geliefde de afwas te doen. Als je helemaal enthousiast bent kun je ook nog besluiten om de ramen te gaan lappen, maar overdrijven is ook een vak. Het moet wel leuk blijven: een beetje liefde in het huishoudpotje.

Een blik achter de schermen

blik

Geen mens is perfect, en wat te zeggen van een bedrijf. Waar mensen werken worden fouten gemaakt en worden ook weer opgelost. Als er verschillende karakters op dezelfde afdeling werken dan kan dat elkaar juist heel goed aanvullen. Die kracht zorgt ervoor dat er in ons bedrijf snel en vakkundig gewerkt kan worden. Men leert van elkaar en men leert aan elkaar. Ons klantenbestand groeit en dus groeit het aantal personeelsleden ook. Er wordt natuurlijk niet zomaar een blik personeelsleden opengetrokken. Er wordt tijd vrijgemaakt om een aankomende nieuwe medewerker uitgebreid te spreken en in te werken. Het is belangrijk dat een nieuwe medewerker in het team past en bereid is om te leren en zijn of haar kennis te delen. Ook de mogelijkheid om in te vallen voor een andere medewerker zorgt ervoor dat een bedrijf kan groeien en dat alles zo door kan gaan met betrekking tot de werkzaamheden dat de klant bij wijze van spreken het niet in de gaten heeft als er een andere schoonmaker geweest is. Het streven is om zoveel mogelijk dezelfde medewerker bij een klant schoon te laten maken. De bedoeling is dat deze medewerker zo af en toe eens een extra klus aan kan pakken en precies weet wanneer hij/zij een bepaald object heeft schoongemaakt. Ook op kantoor zijn er werkzaamheden die bij vaste medewerkers horen, echter bij afwezigheid/vakantie etc. wordt dit natuurlijk opgevangen door de andere medewerkers. Elke schoonmaakmedewerker komt op plaatsen die voor anderen verboden terrein zijn, vooral bij beveiligde bedrijven is dat het geval. Natuurlijk worden er ook allerlei dingen gezien die niet voor ieders ogen bestemd zijn. Onze medewerkers zijn op de hoogte van het spreekwoord horen, zien en zwijgen. Ieder bedrijf werkt op zijn eigen manier. Een blik op een ruimte is genoeg om te zien of er zwaar geschut ingezet moet worden of dat een schoonmaak eens per week voldoende is. Zet twintig schoonmaakbedrijven naast elkaar en je ziet twintig verschillende werkwijzen. Toch onderscheidt FDW zich van anderen door het vertrouwen en het enthousiasme van zowel medewerkers als klanten. Bedrijven hebben elkaar ook nodig en velen zijn zowel klant als leverancier van elkaar. Vaak is het ene bedrijf nu net dat puzzelstukje dat ontbrak aan het andere bedrijf. Nieuwsgierig geworden? Facilitaire Diensten Weesp B.V. komt graag langs om het schoon te maken pand te bekijken en stuurt naar aanleiding van dat bezoek een op maat gemaakte offerte. Ons mailadres is info@fdweesp.nl en bellen kan natuurlijk ook om meteen een afspraak te maken op 0294-266916.

Logboek van 2019 tot 2020

logboek

De tijd gaat snel. Tijdens de feestelijke decembermaand denk je amper aan de maand januari en voordat je het weet is februari alweer aangebroken. FDW zit niet stil. Er lopen een paar nieuwe mooie projecten en we zijn lekker bezig om onze klanten blij te maken met een schone werkomgeving. Ook dit jaar brengen we regelmatig een bezoek aan de kantoren, scholen en andere bedrijfspanden die door ons schoongehouden worden teneinde de kwaliteit optimaal te houden. Het is bijzonder prettig om nieuwe klanten te verwelkomen, maar de vaste klanten tevreden houden staat bij ons op de 1e plaats.

Als de klant aangeeft er graag gebruik van te willen maken, is er dan ook een logboek aanwezig op de schoon te maken locatie. In dit logboek staat een uitgebreide gebruiksaanwijzing, onze visie, het werkprogramma, onze gegevens, zodat de klant bij calamiteiten direct contact kan opnemen en natuurlijk de jaarkalender. Indien de klant een vraag of een opmerking heeft kan dit in het logboek opgeschreven worden zodat de schoonmaker en de controleur dit meteen kunnen oppakken. Het is ook handig als naslagwerk; zo is er precies te zien wanneer er schoongemaakt is en of er nog op- en aanmerkingen waren. Het is belangrijk om details te noteren zodat er later teruggekeken kan worden waar en wanneer er iets gebeurd is. De scheepvaart is hiermee begonnen en daarna is het overgenomen door o.a. de luchtvaart en wetenschapslaboratoria. Ook het woord weblog komt hiervandaan: logboeken op het web. Tegenwoordig kortweg blogs genaamd en de gefilmde versie zijn de vlogs. Elk jaar worden onze klanten voorzien van een nieuw logboek. En zoals de eerste zin al aangaf is deze foto weer snel aan vervanging toe.

Zoveel minder is zoveel meer

meer

Als je weinig bezit hoef je ook niet bang te zijn dat het van je afgepakt wordt. Vele filosofen hebben zich al uitgelaten over bezittingen en hoe de mens hier op reageert. Zoals Socrates ooit zei: “The secret of happiness, you see, is not found in seeking more, but in developing the capacity to enjoy less” oftewel: “Het geheim van geluk zit hem niet in het verkrijgen van meer, maar in het ontwikkelen van het vermogen om te genieten van minder.”
Als je weleens langs de huizen loopt in de avond en je kijkt naar binnen, dan zie je dat vele huiskamers geen stukje vrije ruimte bevatten, maar dat deze ruimte volledig ingenomen wordt door spullen. Een grote tv, een open wandkast volgepropt met allerlei fotolijstjes, rieten mandjes, frutsels, beeldjes en nog veel meer. Helaas kun je vaak niet in de slaapkamers en badkamers kijken, anders zou je best nog weleens kunnen schrikken. Het is vaak zo dat mensen spullen waarvan ze niet meer weten wat ze ermee moeten opslaan in allerlei ruimtes welke nog een beetje ruimte bevatten. Het hoeft niet echt een hoarders -idee te zijn, maar toch. Waarom niet de overtollige huisraad doneren aan de kringloopwinkel is de vraag. Je krijgt er een hoop ruimte voor terug. Net als de badkamerkastjes die uitpuilen met shampoos en douchegels die niet  gebruikt worden en zo langzamerhand over datum raken. Het staat er maar en het vangt stof. Het woord ontspullen is er niet voor niets, maar hoe begin je met je huis leeghalen? Eigenlijk net zo simpel als dat je de spullen je huis binnenhaalt, alleen dan nu andersom. Er zijn mensen die erg genieten van shoppen maar merken dat ze weer vier nieuwe kussens gekocht hebben terwijl die vorige zestien kussens die ergens op zolder liggen er maar blijven liggen… Geef weg aan anderen wat je niet meer gebruikt, je krijgt er een hoop dankbaarheid en ruimte voor terug. Een ruimte die veel makkelijker schoon te houden is als het niet zo vol staat. En als je snel je huis schoon hebt, hou je meer tijd over voor andere zaken.

De basis van schoonmaken

basis

Gaandeweg leer je allerlei vaardigheden. Vooral in je jeugd wordt er een goede basis gelegd voor later. Als kind wil je heel graag meehelpen maar soms ben je ergens echt nog te jong voor. Er zijn wel wat wonderkinderen zoals je op YouTube kunt zien. Diverse vlogs over koken zijn te bewonderen en de kinderen die allerlei recepten uitproberen in de keuken lijken steeds jonger te worden. Meestal worden die vlogs onder toezicht van de ouders gemaakt want met messen en vuur werken is niet iets dat ieder jong kind dagelijks doet. Sommige onderwerpen zijn meer populair om over te vloggen dan andere onderwerpen. Het is maar net hoeveel volgers je wilt vergaren en of het onderwerp andere kinderen en/of volwassenen aanspreekt. Je kunt alleen van jezelf uit gaan: vond je het -toen je kind was- leuk om mee te helpen in de keuken? Maakte je zelfstandig jouw ontbijt klaar? Kookte je op jonge leeftijd al een volledige avondmaaltijd voor het gezin? Sommigen vinden het fijn om een steentje bij te dragen aan het huishouden en zijn oprecht geïnteresseerd in allerlei taken. Er zijn hele jonge kinderen die heel graag met een stofdoek achter de ouders aan lopen om ook iets te doen op schoonmaakgebied. Sommige ouders vinden dat leuk en stimuleren het. Anderen vinden het soms tijdrovend, maar het voordeel is wel dat als je iets op jonge leeftijd leert, het er ook meteen goed in zit. Er zijn kinderen die niet eerder bijvoorbeeld een raam hebben gelapt of hebben geleerd om goed schoon te maken en als deze kinderen groter worden en op zichzelf gaan wonen is het lastig voor ze om een schoonmaakroutine aan te houden. Iets met de paplepel erin gieten zorgt ervoor dat je weet hoe iets werkt en daar rekening mee houdt met het indelen van je tijd. Het is dat er al genoeg vakken op school zijn om te leren, anders zou het schoonmaakvak een mooie aanvulling zijn op de leerstof. Interessant dat nu juist dat woord op stof eindigt. De basis van het schoonmaken begint dus letterlijk bij je eigen basis.

Als sneeuw voor de zon

sneeuw

Het winterse weer is in volle gang en hoe mooi het plaatje met sneeuw er ook uitziet, het strenge weersomstandigheden zorgen voor enorm veel overlast en troep. Als men met de laarzen door de sneeuw en andere derrie banjert, komen er allerlei restanten mee. Je ziet het niet zo een-twee-drie, maar onder die sneeuw kan van alles liggen. Zout, pekel, natte sneeuw en andere derrie. Ook al is merendeel van waar je precies intrapt bevroren, eenmaal op kantoor binnengestapt ontdooit het heel snel en ontdek je dat er onder die sneeuw nog een restje uitwerpselen lag. Cadeautje van de buurvrouw die haar hond uitliet. Maar ook het zout dat gestrooid wordt op de wegen geeft niet alleen nare vlekken op je broek en schoenen, het zout neem je ook mee met je schoenen zodra je ergens naar binnen loopt. De meeste mensen trekken thuis hun schoenen uit bij de voordeur maar op een kantoor is dat niet zo gebruikelijk. Conclusie: de vloer vervuilt. Welke vloer je ook hebt, linoleum, marmer, hout… er zullen altijd sporen te zien zijn, zéker in de winter als er allerlei neerslag is. Facilitaire Diensten Weesp B.V. is gespecialiseerd in vloeronderhoud. Een telefoontje 0294-266916 of een mailtje naar info@fdweesp.nl is genoeg om een offerte aan te vragen. FDW laat je niet in de kou staan. De specialisten op het gebied van vloeronderhoud hebben een drive om de bedrijfsvloer er weer uit te laten zien alsof deze nieuw is! Zodra de weersomstandigheden weer stabiliseren zie je eigenlijk pas hoeveel schade het winterse weer heeft aangebracht. Maak daarom nu alvast een afspraak met een van onze specialisten om naar de te reinigen vloer te komen kijken zodat je over een tijdje weer kunt beschikken over een nieuw uitziende vloer.

Zeep soap

zeep

Als je het woord soap ziet staan dan kun je denken aan die leuke soap series op tv of je denkt letterlijk aan een stuk zeep. De zeepwereld is ongekend, net als de wereld van de soap. Er zijn zoveel verschillende merken, geuren, kleuren en vormen dat je als consument bijna niet meer weet wat je moet kopen, of beter gezegd: wilt kopen. Als je milieubewust bezig bent dan kun je enkele zeepsoorten al elimineren bij de aanschaf. Sommige mensen vragen zich af of ze het nog wel moeten kopen. Velen gebruiken inmiddels allerlei andere doucheproducten en als schoonmaakproduct zijn er ook genoeg andere oplossingen. In de keuken en het toilet wordt vaak bij het handen wassen vloeibare zeep gebruikt in een pompflacon; dat werkt hygiënischer. Het stuk zeep zoals wij dat al heel lang kennen wordt op deze manier steeds meer naar de achtergrond verdrongen.
De term zeepsop is een ruim begrip. We wassen onze kleding met zeep, maar dat kan in allerlei vormen zijn: vloeibaar, losse poeder, in een tablet… een ieder wast op zijn of haar manier. Er zijn mensen die graag hun kleding met groene zeep wassen en er zijn mensen die naar reclames kijken en daar weer allerlei nieuwe ontwikkelingen willen volgen. Kortom: het is een veelzijdig product. Zeep wordt gemaakt van olie zoals kokosolie, palmolie, rundvet of olijfolie met geur- en kleurstoffen en het heeft in combinatie met water een vetoplossende werking. De oorsprong is niet helemaal duidelijk. Er zijn verhalen dat Romeinse plattelandsvrouwen vrouwen de was deden bij een rivier waarvan de oevers klei bevatten en dit heel erg hielp bij het schoonmaken, zodat men op het idee kwam om dat als grondstof te gebruiken. Een ander verhaal is dat de oude Egyptenaren al regelmatig zeep gebruikten. Het eerste bewijs van het gebruik ervan stamt uit Babylon en betreft een cilinder van klei uit 2800 v. Chr. Wie weet wat voor leuk soapverhaal er nog meer uit de oudheid komt. Als je het woord in verschillende talen bekijkt dan wijkt het niet zoveel af van onze taal. Saipo, saippua, sjippe, soap, seife, sapone, savon en jabon. Er is ook een spreekwoord mee: iemand om zeep helpen. Het heeft niet zo’n vrolijke betekenis want het betekent verdwijnen, weggaan, sterven. Als je je afvraagt wat de zeep er dan bij doet, tja, de meeste spreekwoorden komen van heel lang geleden en er is een verklaring dat zeelui vroeger zeep gingen halen in de gebieden rond de Middellandse zee maar nooit meer terugkeerden van hun reis. Een echte zeperd dus.

A mess is stress

snoep

Als je iets niet ziet, denk je er ook niet aan. Dit is op allerlei manieren toepasbaar. Als je een gezellig ingerichte huiskamer hebt met op tafel een leuke bonbonnière, koektrommel met mooi gekleurde macarons of ander heerlijk snoep voor het grijpen, dan zul je eerder naar iets zoets verlangen. Als het niet op tafel staat, taal je er meestal ook niet naar. Als je heel erg veel moeite moet doen voor iets zoets, dan laat je het vaak. Een soort van omgekeerde psychologie wordt in winkels gebruikt. Daar staat het snoep op perfecte hoogte voor grijpgrage vingertjes van kinderen. In sommige winkels geurt de bakkerij naar vers brood, hangt er een heerlijke vanillegeur of ruikt men de warme chocoladeverleidingen. Bij de meeste winkels ligt er ook nog eens snoep, koek of andere verleidingen bij de kassa. Teveel prikkels is niet goed. Of je nu in een supermarkt loopt of in je eigen huis bent, als er teveel ligt om uit te kiezen kan dat stress geven. Denk maar aan een kledingkast die zo uitpuilt dat je maar het beste een kledingkast erbij kunt nemen om het overzichtelijk te houden. Of afstand doen van kledingstukken, maar daar hebben velen moeite mee. In een winkel kan het makkelijk zijn om de verleidingen te weerstaan, zeker als je een gevulde maag hebt en niet taalt naar snoep, maar in huis is het een ander verhaal. Alles wat je in het zicht hebt, daar moet je nog iets mee: die stapel post op tafel, de gevulde wasmand, de tijdschriften op de salontafel die je nog door wilt kijken, en ga zo maar door. Als je je huis opgeruimd houdt, wordt het allemaal vanzelf wat minder chaotisch. Eigenlijk is het meest handig om allerlei dingen in gesloten kasten te bewaren. Als er een keer visite komt, kan die pot met snoep altijd nog op tafel gezet worden. Als er doordeweeks weinig spullen in de weg staan, kun je het ook makkelijker bijhouden met schoonmaken. En ook als je ervoor zorgt dat de schoonmaakspullen overzichtelijk opgeborgen zijn, zodat ze voor het grijpen liggen als je een schoonmaakbui hebt, kan ertoe bijdragen dat je wat vaker tussendoor schoonmaakt maar dat het niet zoveel tijd hoeft te kosten. Kortom: alles bij de hand houden wat praktisch en handig is en alles wat je eigenlijk wilt vermijden zover mogelijk wegstoppen. Goed schoonmaken begint met alles goed opgeruimd houden.

Siliconen zonder schadelijke stoffen, bestaat dat?

siliconen

Er zijn de laatste jaren steeds meer stoffen ontworpen die het gemak dienen van de mens. Een voorbeeld van stoffen die veelvuldig gebruikt worden zijn siliconen. Dit kun je zien als een soort synthetisch rubber. Het is flexibel en daarom voor diverse doeleinden te gebruiken. Het is een verbinding van silicium (een grondstof uit zand) met zuurstof. Om het siliconenrubber te krijgen ondergaat het silicium een chemisch proces. Hierbij worden nog wat andere stoffen toegevoegd en uiteindelijk blijven er siliconen over. Dan weet je nog net niks en dat komt doordat de ingrediëntenlijst en het chemische proces zelf geheim is en eigendom is van de producent. Het is dus een mysterieus goedje wat tegenwoordig bijna overal voor gebruikt wordt. Het voordeel is dat siliconen erg bestand zijn tegen temperatuurverschillen, zelfs van -80 tot 200 graden zoals wordt gezegd. Uitstekend geschikt als bakvorm in de oven dus. Nog een voordeel is de flexibiliteit waardoor het baksel direct uit de bakvorm gehaald kan worden zonder dat het eerst hoeft af te koelen. Siliconen zitten ook in sommige crèmespoelingen voor het haar zodat het haar gladder aanvoelt en het wordt gebruikt in de plastische chirurgie zoals bij iedereen wel bekend is. Het zitten ook weleens in producten waar je het niet in verwacht. Omdat er nog meer goede eigenschappen zijn zoals dat het ook goed tegen vocht en zonlicht kan, wordt er steeds meer gebruik van gemaakt. Als speen voor een baby bijvoorbeeld en in sommige gezichtscrèmes.
Er is een schaduwzijde. Ook al lijkt het haar meer verzorgd als er een crèmespoeling met siliconen gebruikt wordt en ook al lijkt en voelt je huid gladder, het is niet zozeer gezonder. Doordat siliconen de huid gedeeltelijk of geheel afsluiten ontstaat er een ontregeling van het evenwicht. Je huid moet kunnen ademen en net als een minerale olie sluiten siliconen het af. Ook voor het haar doen siliconen niet echt veel goeds. Sterker nog: het haar lijkt gezond maar wordt steeds minder gezond. Siliconen verstoren ook de natuurlijke talgproductie zodat je hoofdhuid tegelijk vettig en trekkerig kan gaan aanvoelen. De siliconen zelf zijn geen gifstoffen en hebben geen enkele verzorgende waarde maar zorgen juist voor een ontregelde huidfunctie. Ook zijn de meningen verdeeld of de siliconen wel bestand zijn tegen zo’n hoge temperatuur; sommigen beweren dat er chemische stoffen gaan lekken als de temperatuur te hoog wordt, maar wat precies de grens is kan niemand met zekerheid zeggen. Er zijn mensen die de siliconen bakvormen graag gebruiken, anderen zweren bij de ouderwetse glazen bakvormen. Dat is een persoonlijke keuze. Er worden ook vraagtekens gezet bij siliconen protheses in verband met het “lekken” van deze protheses. Natuurlijk zijn er onderzoeken gedaan naar siliconen implantaten omdat uit een studie is gebleken dat deze vrouwen statistisch gezien een grotere kans hebben op fibromyalgie. Als de implantaten werden verwijderd dan had daarna 97% geen of minder last van pijn. Of er gevolgen voor de gezondheid zijn met betrekking tot het gebruik van siliconen op de lange termijn is niet echt duidelijk maar uit de beschikbare informatie kun je zelf je conclusies trekken.

Recente berichten

talenten

Talenten ontwikkelen en inzetten

Elk mens heeft meerdere talenten. Soms zijn het zaken waar je je niet eens van bewust bent. Als je met andere mensen praat dan kom je er vaak achter waarom jij precies deze vaardigheden hebt. Ieder mens bewondert iets van een ander. Soms is het een vermogen om goed te kunnen luisteren en soms is […]

Valentijnsdag

FDW wenst je een mooie Valentijnsdag

Het woord “schoon” kent vele synoniemen. Zo is daar fraai, helder, keurig, proper, verzorgd, rein en mooi. Het zou een beetje vreemd klinken als we je een schone Valentijnsdag wensen. Net alsof je het beddengoed nog moet verschonen. Valentijnsdag is inmiddels grotendeels ingeburgerd. Dat zie je vooral bij de winkeliers. Het kan je niet ontgaan […]

blik

Een blik achter de schermen

Geen mens is perfect, en wat te zeggen van een bedrijf. Waar mensen werken worden fouten gemaakt en worden ook weer opgelost. Als er verschillende karakters op dezelfde afdeling werken dan kan dat elkaar juist heel goed aanvullen. Die kracht zorgt ervoor dat er in ons bedrijf snel en vakkundig gewerkt kan worden. Men leert […]

logboek

Logboek van 2019 tot 2020

De tijd gaat snel. Tijdens de feestelijke decembermaand denk je amper aan de maand januari en voordat je het weet is februari alweer aangebroken. FDW zit niet stil. Er lopen een paar nieuwe mooie projecten en we zijn lekker bezig om onze klanten blij te maken met een schone werkomgeving. Ook dit jaar brengen we […]

meer

Zoveel minder is zoveel meer

Als je weinig bezit hoef je ook niet bang te zijn dat het van je afgepakt wordt. Vele filosofen hebben zich al uitgelaten over bezittingen en hoe de mens hier op reageert. Zoals Socrates ooit zei: “The secret of happiness, you see, is not found in seeking more, but in developing the capacity to enjoy […]