In het kader van gezonder eten hebben vele mensen inmiddels de frituurpan vervangen door de airfryer. De airfryer is een favoriet apparaat en inmiddels niet meer weg te denken uit vele huishoudens. Het kan heel erg gezond zijn om je groentes met hete lucht klaar te stomen voor consumptie. Toch gebruiken de meesten een airfryer om de kroketten en de frikadellen klaar te maken die voorheen in het frituurvet gingen. Als je de airfryer hiervoor gebruikt dan zul je ook te maken krijgen met de kruimeltjes die onderin blijven liggen. Er zijn maar weinig mensen die na elk gebruik de airfryer helemaal schoonmaken, maar hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe meer het mandje erin op een mandje uit een frituurpan gaat lijken. De kant-en-klaar producten voor de airfryer bevatten vet, zoals hamburgers maar ook patat, en dit blijft kleven. Hoe krijg je nu het makkelijkste zo’n airfryer schoon is de vraag. Er zijn vele mogelijkheden, maar het meest makkelijk is om gebruik te maken van de restwarmte, welke er toch al is direct na gebruik. Zodra je de airfryer gebruikt hebt kun je een beetje afwasmiddel in het apparaat doen met heet water. Dit laat je een tijdje staan zodat het aangekoekte vet kan oplossen. Na een (half) uur wrijf je de binnenkant en het mandje schoon met een microvezeldoek en spoel je alles goed af. Je kunt beter geen borstel gebruiken aangezien deze schade zou kunnen toebrengen aan het apparaat. De binnenkant van de airfryer is bekleed met een antiaanbaklaag dus harde borstels en schuursponsjes zijn uit den boze. Er zijn meer keukenapparaten die telkens na gebruik grondig gereinigd moeten worden. Dit zou een reden kunnen zijn om zo min mogelijk keukenapparaten te gebruiken. Het kan handig zijn om grote hoeveelheden voedsel in een keukenmachine of blender te doen, maar alles moet ook weer schoongemaakt worden. Als jij zelf degene bent die telkens na gebruik alles moet schoonmaken dan denk je wel tien keer na voor je het zoveelste handige keukenapparaat aanschaft. ?