Velen denken te makkelijk over schoonmaakwerk. Het schoonmaken is iets wat er vaak even bij wordt gedaan en waar amper over na wordt gedacht. Even een kneepje in de fles met afwasmiddel, doekje pakken wat voorhanden ligt, beetje water erop en men smeert een witte waas afwasmiddel over het aanrecht en denkt oprecht dat de keuken schoon is. Ik ga niet uit de doeken doen dat het doekje wat er al lag, er misschien al een paar weken lag en het enige wat er gebeurt is, is dat de bacteriën vol over het hele aanrecht uitgesmeerd worden, tezamen met een teveel aan schoonmaakproduct. Jammer voor degene die erna komt en snel wat boterhammen op het schoon uitziende aanrecht legt… En… een aanrecht alleen maakt nog geen keuken. Als er een keuken schoongemaakt dient te worden dan wordt er veel meer aangepakt dan alleen het aanrecht.
Bij goed schoonmaken moet je je hoofd erbij houden; het is niet iets dat je zomaar even doet. Door bijvoorbeeld het verkeerde product te gebruiken kan een spiegel ineens veel minder reflecteren dan de bedoeling is en kan er een doffe gloed op komen. Door verkeerde producten voor een bepaalde schoonmaakklus te gebruiken kan het er soms niet echt van opknappen. Erger wordt het wanneer schoonmaakproducten verkeerd opgeborgen worden en in kinderhandjes terecht kunnen komen; flessen schoonmaakmiddel kunnen omvallen en de middelen kunnen met elkaar in aanraking komen waardoor ongewenste chemische processen in gang worden gezet. Dat kan gebeuren als er onnadenkend gehandeld wordt. Facilitaire Diensten Weesp heeft goed opgeleide schoonmakers in dienst. Elke vlek wordt vakkundig weggehaald en de schoonmakers van FDWeesp zijn erop getraind dit zo accuraat mogelijk te doen. Ook vlekken en plekken met stof waar het oog niet zo snel op valt worden aangepakt. De kunst van het schoonmaken is dat je niet ziet dat er schoongemaakt is.