Het wordt weleens onderschat. Het belang van een koffiebreak. Voorheen was het een rookpauze, maar dat is al zo lang passé. Ook qua tijdsduur is het veranderd. Een koffiebreak bestaat voor velen voornamelijk uit snel een kop koffie halen en deze naast de pc neerzetten zodat het snel koud wordt en dat terwijl warme koffie toch véél lekkerder is. Tenzij je natuurlijk van de ijskoffie bent, maar dat raden we eigenlijk alleen aan bij temperaturen van boven de 25 graden. Overal werkt het weer anders. Dat is natuurlijk ook functie gerelateerd. Bij productiewerk is er nog steeds een vaste koffiebreak waarbij de werknemers een kwartier lang zich alleen op de koffie concentreren. Mindful koffiedrinken zogezegd. Dat zouden ze eens op de kantoren moeten leren. 😉
Maar geen dag is hetzelfde natuurlijk. Soms heb je geen tijd om adem te halen (bij wijze van spreken dan) en soms heb je tijd voor een driedubbele koffiebreak. Hoe dan ook, het is belangrijk om je gedachten even van het werk af te halen en even een praatje te maken met een collega. Net zoals een elektrische auto moet opladen, moet de mens dat ook zo af en toe. En staat er een tijd voor koffie of thee? De meeste mensen vinden elf uur in de ochtend koffietijd, terwijl er dan al velen zijn die al een of twee kopjes op hebben. De meesten starten de dag met koffie. Men gebruikt het als een brandstof voor de hersenen. Een echte oppepper. Om dan dat cafeïne shot nog eens te herhalen in de ochtend, daar hebben de meesten geen bezwaar tegen. Over de theepauze hoor je veel minder. Mensen hebben meestal geen theeverslaving. Of er moet een high tea bedoeld worden, daar zijn de meesten wel voor in. En een koffiebreak is leuk, maar het is wel zo fijn om gelijk daarna de boel weer op te ruimen en vieze koffievlekken te verwijderen, zeker bij een houten tafel of ander poreus materiaal. Nu dit zo allemaal geschreven is, is het tijd voor onze koffiebreak. 😊