Je kunt geen vlees of vis in wortel veranderen of toch wel? De wereld is langzamerhand aan het veranderen. Er is meer bewustzijn van wat men eet en koopt en er is meer duurzaamheid op alle fronten. Er zijn dan ook diverse initiatieven om creatief om te gaan met allerlei gezonde producten. Bij kinderen staat het woord “gezond” gelijk aan “niet lekker” en dat imago wordt steeds meer aangepast. Zo kun je eens kijken op de site van Knakwortel. Truien en tassen worden er ook verkocht van 100% biologisch katoen.
Het hoofdproduct van Knakwortel bestaat uit kruidig gemarineerde bospeentjes die als vleesvervanger kunnen dienen. Als je iets feestelijk presenteert dan zijn mensen en vooral kinderen geneigd dit ook sneller te eten. Wortel in plaats van worst op een broodje. Of je kunt er een duurzame en/of vegetarische maaltijd mee produceren zoals een sushi schotel met alleen maar groenten. Als een gezond product goed bereidt wordt met verse kruiden dan smaakt het heerlijk. Zelfs zo lekker dat je vaak niet in de gaten hebt dat je iets op je bord mist. Mix de kleuren van de komkommer met alle kleuren paprika, wortel, aubergine en doe er rustig een schepje bovenop. De juiste voeding is belangrijk om een goede weerstand op te bouwen. In een wereld waar ziektes op de loer liggen kun je niet anders dan goed voor jezelf zorgen en voor degenen die je lief hebt. Maak een creatieve maaltijd en maak het gezellig tijdens het eetmoment. Een hap-slik-weg cultuur is ooit eens gekweekt maar is totaal niet nodig. Neem de tijd om rustig te eten; dat draagt bij voor een goeie vertering en gezondheid.