Het is heerlijk om met hoge temperaturen van ijs te genieten. Zo’n ijshoorn ziet er vrolijk uit en werkt ook nog eens verkoelend. De meeste mensen geven er de voorkeur aan om ijs in te slaan. Dan kan er op elk moment van de dag van een ijsje genoten worden. Als je onderweg een ijsje eet zou je weleens met buikpijn kunnen komen te zitten en dat is niet prettig. Vaak zie je in zelfbedieningsrestaurants een ijsschep in water staan. Het lijkt heel hygiënisch, maar de vraag is hoe lang dat water er al staat. In deze tijden waarmee we moeten dealen met het feit dat er een virus als corona is, werken de restaurants zo dat niet iedereen met zijn handen aan dezelfde ijsschep kan komen en wordt het water waarmee de ijstang in aanraking komt veel vaker ververst. In de echte ijssalons wordt er al heel hygiënisch gewerkt. Er worden ook regelmatig controles uitgevoerd dus men kan onbezorgd in die ijssalons van een ijscoupe genieten. Waar de meeste mensen niet aan denken is om hun eigen vriezer zo af en toe te laten ontdooien en schoon te maken. Dit voorkomt ijsvorming aan de wanden en onnodig energieverbruik. En als je dan de vriezer onder handen neemt kun je gelijk maar even de hele koelkast doen. Het is een kwestie van plannen. Als je weet dat er weer koelere tijden aanbreken kun je ervoor zorgen dat je de spullen opmaakt die er nog in liggen en dat je even geen artikelen in huis haalt die koel gehouden moeten worden. Zodra je klaar bent met je koelkast reinigen kun je weer boodschappen halen voor koelkast en vriezer. Je voorkomt hiermee ook dat je bijvoorbeeld vlees of brood van een jaar oud ontdekt dat je niet meer kunt eten en dus moet weggooien. Verspilling is zonde. Als je minimaal twee keer per jaar jouw koelkast uitmest en schoonmaakt dan kom je niet voor dit soort verrassingen te staan. En in de tijd dat jouw vriezer ontdooit kun je natuurlijk best eventjes genieten van een ijsje op een terras.